Home / Kostvejledning

 

Få ændringer i din kost kan gøre en stor forskel for dit helbred. Du kan spise dig til livsstilssygdomme, men du kan også spise dig rask!

Den kostvejledning jeg tilbyder tager udgangspunkt i en tilhørende fødevareintolerancetest, som kan suppleres med andre af mine behandlingsformer. Testen viser hurtigt og tydeligt resultatet af hvilke fødevarer du evt. reagerer på.

Med udgangspunkt i testen, din motivation og målsætning laver vi i fællesskab en individuel og realistisk plan for, hvordan du bedst kommer igang med kostændringerne, så de passer til dig og din dagligdag.

Jeg vejleder også i at finde sunde erstatninger for de madvarer som du ikke tåler, så dine måltider stadig vil være lækre og smagfulde.
Ud fra din livvstil og sundhedsniveau gennemgår vi også om du evt. har brug for ekstra kosttilskud til yderligere at fremme din sundhed.

Kostændringer anbefales ved:

  • Over- og undervægt
  • Sukkerafhængighed, appetitløshed eller overspisning
  • Type 2 diabetes, hjerte/kar-sygdomme og forhøjet kolesterol
  • Halsbrand, oppustethed, mavesmerter, tarmluft, diarre og forstoppelse
  • Træthed og dårlig søvn
  • Humørsvingninger, irritabilitet, depression, åndsfraværelse og tungsindighed
  • Hyppigt ondt i halsen, hoste, forkølelse, influenza og betændelse i kroppen
  • Ømme og stive muskler og led
  • For hurtig tilsyring i musklerne ved motion

Grundlaget for et godt helbred er en velfungerende fordøjelse, da 80% af vores immunforsvar sidder i og omkring vores tarmsystem. Indtagelse af uhensigtsmæssig kost, for mange stimulanser eller brug af medicin og antibiotika kan forstyrre din indre kemi og den naturlige bakterieflora i dit tarmsystem. Det kan medføre mange forskellige gener og ubalancer både fysisk og psykisk.

Generelt er det vigtigt, at du spiser friske farverige fødevarer, der er solmodne og gerne økologiske, da de indeholder flest næringsstoffer,
har bedre smag og er mere livgivende for din krop. Derfor anbefaler jeg, at du vælger rene og gode råvarer, der er så lidt forarbejdede og raffinerede som muligt og som ikke er fyldt med tilsætningsstoffer. Kroppen kan bedst genkende og fordøje madvarer, der er så tæt på dens oprindelige form som muligt.

Hvis vi spiser “rigtigt” 80% af tiden, kan vi med god samvittighed nyde ”livets ekstra krydderier” 20% af tiden, uden at vi ødelægger vores helbred!

Din krop får endnu bedre betingelser, hvis du supplerer kostvejledningen med øreakupunktur, kropsakupunktur eller zoneterapi.